:

Hvordan har Hawaii blitt dannet?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan har Hawaii blitt dannet?
  2. Når tok USA Hawaii?
  3. Hvor mange vulkaner er det på Hawaii?
  4. Når ble Pearl Harbour?
  5. Hva er spesielt med Hawaii?

Hvordan har Hawaii blitt dannet?

Alle øyene er av vulkansk opprinnelse. Den lange rekken av øyer er dannet ved at et, trolig stasjonært, magmakammer gjennom 30 millioner år har presset opp vulkansk materiale og dannet stadig nye øyer gjennom nye brister i jordskorpen (Stillehavsplaten) etter hvert som denne har beveget seg nordvestover.

Når tok USA Hawaii?

Hawaii blei ein amerikansk delstat den 21. august 1959, og er dermed den nyaste i USA. 50.

Hvor mange vulkaner er det på Hawaii?

Fakta: Hawaii er hjemsted for fem enorme vulkaner. Den største aktive vulkanen er Mauna Loa, som tårner 4000 meter over havoverflaten. Går man ut fra høyden fra havbunnen, er Mauno Loa over 9000 meter høy og dermed høyere enn Mount Everest.

Når ble Pearl Harbour?

Pearl Harbor er en amerikansk flåtebase beliggende på sørkysten av Oahu, Hawaii, mest kjent for det japanske angrepet 7. desember 1941. Angrepet var den direkte foranledningen til at USA kom med i andre verdenskrig.

Hva er spesielt med Hawaii?

Med sitt frodige grønne landskap, fargerike blomster og mektige vulkaner er Hawaii virkelig et skue! Ingen kan påstå at Hawaii ikke imponerer med sitt flotte landskap og vakre natur. Hvis du liker å gå fotturer kan du ta en topptur til vulkanen Mauna Kea på Big Island.